Läsa i bilen – fyra tips

0 Comments

Har det blivit dags för en långresa i bilen? Att läsa är ett otroligt bra tidsfördriv (dock inte för den som kör) och för en bokmal är det inga problem att bli helt uppslukad av en bra bok i flera timmar. Vissa kan dock stöta på patrull under läsningen – så som illamående eller rastlösa barn. Nedan följer några bra tips för att råda bot på problemen, för dig som vill passa på att läsa i bilen.

Ta med olika saker att läsa

En bra bok i all ära men under en lång bilresa kan det vara trevligt med variation. Plocka med ett par pocketböcker men kanske även några tidningar och liknande för en mer avslappnad läsning. Att sitta och bläddra i ett magasin med bilder kan vara avkopplande om hjärnan börjar bli trött på bokstäver!

Packa med åksjuketabletter

För vissa är det ingen konst att läsa i bilen, medan andra knappt hinner öppna boken innan åksjukan gör sig påmind. Tillhör du en av dom senare kan det vara värt att prova med åksjuketabletter för att slippa illamåendet.

Byt pappersboken mot en ljudbok

För den åksjuke, eller för den som kanske vill passa på att blunda en stund under färden, kan en ljudbok vara lösningen. På så vis slipper du ansträngningen med att läsa själv utan att gå minste om en stund med en spännande bok. Flera ljudboksappar har en gratis prova-på-period, vilken kan vara perfekt att utnyttja vid ett sådant tillfälle. Varför inte koppa upp mobilen till bilens stereo, så att även den som kör får njuta av en bra bok.

Roa barnen i baksätet

Om du har barn med på bilturen, och för att du själv ska få ro att ägna dig åt en bok, gäller det att sysselsätta även dom. Ett bra alternativ, som passar för nästan alla åldrar, är att ta fram en smartphone eller en surfplatta. Vill du inte att dom ska sitta och titta på TikTok, Youtube eller liknande så se till att ladda hem några bra appar som kan bidra till både nöje och nytta.

Det finns massor av lärorika och pedagogiska spel, anpassade för olika åldrar, vilket kan vara ett både bra och roligt tidsfördriv. Låt barnen lära sig matte genom appar med kluriga utmaningar eller något annat som passar för åldern. En hederlig pappersbok kan såklart passa även för dom små under bilfärden, men är det inte så att skärmens fängslande egenskaper brukar hålla rastlösheten borta lite längre?

 

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg