Tre fartfyllda upplevelser inom bil och motor

0 Comments

Drömmer du om att köra sportbil eller folkrace? Eller kanske susa fram på en minimotorcykel? Det finns ganska många upplevelser inom bil och motor att testa på. Några av de populäraste är just sportbil, folkrace och minimotorcykel.

Köra sportbil

Att köra sportbil är en fartfylld upplevelse där du får pröva på hur det är att åka några av de mest kända och lyxiga sportbilarna. Ofta är det Ferrari och Lamborghini som erbjuds – två stora namn bland supersportbilar. Innan du börjar köra får du hjälp av en instruktör som går igenom alla finesser i bilen, men har du körkort bör det inte vara några problem att komma i gång.

Hos många leverantörer är det vanligt att man får välja en sträcka. Det kan till exempel vara runt en mil, två mil eller tre mil. Tänk på att den här typen av upplevelse brukar ske på utvalda datum och ofta enbart från våren till hösten.

Att pröva på att köra en lyxig sportbil som Ferrari eller Lamborghini lämnar få oberörda. Allt från lädersätena till motorljudet och den snabba accelerationen är upplevelser i sig.

Åka minimotorcykel

Att åka minimotorcykel är en rolig och fartfylld upplevelse för den som är intresserad av motor. I och med att motorcyklarna är så pass små, så krävs det inte särskilt höga hastigheter förrän adrenalinet kickar in. Trots den ringa höjden hos minimotos så har de ofta ganska kraftiga motorer. Det är inte ovanligt att se minimotos som är omkring 70 cm höga (sitthöjd) samt motorer på 120cc eller mer.

Bra att känna till är att det inte finns någon åldersgräns för att köra minimoto. Dock bör samtliga förare ha vana från motorcykel eller moped sedan tidigare. Det kan också vara så att vissa arrangörer själva ställer krav på körkort eller MC-kort.

Folkrace

Folkrace kommer ursprungligen från Finland men har funnits i Sverige sedan 70-talet. Folkrace är en sport för folket – det är en billig form av motorsport och det är ofta ombyggda Volvo-bilar som används. Inte heller krävs någon speciell licens eller utbildning för att köra. I princip alla kan delta.

När du testar folkrace som en upplevelse brukar du först få köra ett provvarv för att bli lite mer van vid bilen. Hur lång tid du får på dig att bekanta dig med bilen kan vara lite olika från arrangör till arrangör – men efter det, så är det dags för ett tävlingsheat och att ta sig igenom banan så snabbt det bara går

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg