USA

Att hyra bil i USA är mycket populärt bland svenskar. Landet är stort och erbjuder många sceniska rutter som går genom storstäder, berg och olika typer av landskap. USA är dock inte känt för att ha den bäst utbyggda kollektivtrafiken, och att hyra bil är nästan ett måste i landet. Undantaget gäller självklart vissa städer som New York, där tunnelbanan finns och det nästan kryllar av taxibilar.

Reser man någon annanstans kommer man dock att behöva en bil med största sannolikhet. Att hyra en bil i USA är dock inte riktigt likadant som att göra det i Sverige. Här är några saker du bör tänka på:

Åldern

En av de stora skillnaderna är åldersreglerna. De allra flesta firmor har en nedre åldersgräns på 21 år för att över huvud taget få köra en av deras hyrbilar. Det är ingen lag som säger så – istället är det firmorna som bedömer att yngre förare är en stor risk för dem.

Undantag finns dock. Ska du till någon av staterna Michigan eller New York kan du hyra bil från vilken firma som helst så länge du är över 18.  Det finns andra sätt att komma runt det (om ditt företag har ett särskilt avtal med hyrbilsfirman till exempel), men som vanlig turist är det svårt.

Är du under 25 men över 21 kan du hyra av de allra flesta firmor runt om i landet – men det kommer bli dyrare. En daglig avgift kommer att läggas till, men hur mycket den ligger på varierar mellan olika firmor. Vanligtvis brukar det dock inte kosta mer än 25 dollar.

Växellådan

I USA är det väldigt få som kör med manuell växellåda. Det här speglar sig givetvis i hyrbilsfirmornas utbud. Vill du gärna av någon anledning köra med manuell växellåda, kan många hyrbilsfirmor ordna det. Ta det dock inte förgivet, då många firmor endast har just automat-bilar.

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg