Rent a Wreck

rent-a-wreckDet finns många vägar att gå för att hyra bil så billigt som möjligt. Man bör vara ute i god tid, jämföra flera olika företag, använda bonuspoäng osv. Men det allra billigaste sättet kanske är att hyra via Rent a Wreck.

På svenska blir namnet översatt ”hyr ett vrak”. Så köp en varningstriangel (85kr) och en domkraft (ca 1000kr) och en varm filt. För du vet aldrig när eller var du blir stående?

Nej, så illa är det. Bilarna är självklart besiktigade, underhållna och rena. Men det är inte den senaste årsmodellen, kanske inte ens den näst senaste. Men vad spelar det för roll?

Koncept

Deras koncept bygger på att hyra ut begagnade bilar som inte är lika mycket värda som de bilar som andra bilfirmor hyr ut. Därmed kan de också erbjuda betydligt lägre pris. Även om namnet antyder att det handlar om vrak så är det däremot lite väl att ta i.

Pris:

Detta är exempelpriser tagna från en av uthyrarna i Stockholm.

Billigast

’Kategori A, dvs en liten bil, kostar 190kr per dygn och utöver det betalar man 2kr per kilometer. Man kan även välja fria mil vilket gör att dygnskostnaden blir 350kr. Om bilen ska hyras en hel månad blir kostnaden 5590kr.

Dyrast

En minibuss med 9 platser. Ett dygn kostar 490kr och kilometerpriset är 5kr. Alternativt väljer man fria mil för en kostnad av 990kr per dygn. Som månadshyra kostar minibussen 11950kr.

Ska 9 personer iväg till fjällen i 2-3 veckor kostar hyran per person bara drygt 1200kr. Betydligt billigare än många andra färdmedel till fjällen.

Vill du spara pengar nästan gång bilen ska hyras – Rent a wreck at Rent-a-Wreck…

Fakta från Rent a Wreck samt från 123bildelar.se. Priserna kan ha justerats sedan denna text skrivits. De kan ses som riktmärken och inte absoluta.

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg