Prova Drifting

driftingAtt det inte finns någon biluthyrningsfirma som accepterar att drifting genomförs med bilen är ganska självklart. Drifting är fantastiskt roligt – men sliter enormt på bilen. Bilarna är ombyggda för just detta ändamål och det används ofta renoverade och begagnade motorer just eftersom de slits så hårt.

Men visst finns det ändå möjlighet att prova på detta utan att utsätta sin egen bil för dessa påfrestningarna. Detta genom upplevelsen ”Drifting – Medåk”

Om drifting

Drifting är en bilsport där målet är att göra så snygga sladdar som möjligt med bilen under en viss tid. De allra flesta motorsporter handlar om att ta sig framåt så fort som möjligt men driftig är istället en uppvisningssport. En sport som älskas av publiken då man kommer riktigt nära uppvisningen.

Flera upplevelseföretag har sett att intresset ökat stort för att åka med i driftingbil vilket har skapat en affärsmöjlighet hos de som utför sporten.

Ett av företagen erbjuder följande:

Åk med i en Ford Mustang 5.0 eller 8.0. Följ med på en riktig driftingupplevelse där en proffsig förare visar sina egenskaper. Detta sker på Sturup Raceway konbana.

Upplevelsen är från 6år och föraren anpassar körandet beroende på vem som följer med i bilen. Men åksjuka, gravida eller de som mår dåligt i vanliga karuseller bör absolut inte prova på detta. Det går fort och skapar en hel del tvära kast.

Hela upplevelsen varar i 45 minuter även om inte hela tiden är bantid. De första 35 minuterna är teori, genomgång, säkerhet m.m. Sedan är det 10 minuter på banan. Det kan låta som en kort tid – men är mer än väl för de som inte är vana med drifting.

En klar rekommendation för de som älskar att sladda. För övriga kan det räcka att se på med betryggande avstånd.

Drifting kan bokas via Upplevelse.com

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg