Förvaring för stort och smått i bilen

0 Comments

Nyckeln till ordning och reda är förvaring, det gäller även i bilen. Att inte ha saker löst liggandes i bilen är också en stor säkerhetsfaktor. Lätta saker blir tunga och farliga vid en tvärnit och lösa saker kan komma i vägen för broms, växelspak eller sikten och skapa farliga situationer.

Du som använder din bil i arbetet eller av annan anledning har behov att ändra inredningen permanent bör du be en verkstad göra arbetet åt dig. Att borra och skruva i karossen kan skada den och göra den svagare. Det finns flera sidor på nätet som jämför verkstäder utifrån utbud, pris och service. Fast inredning ska även besiktas vilket är lättare om en verkstad har gjort det då arbetet är proffsigt utfört.

Förvaring för barnens tillbehör

Att åka längre sträckor med barn kan vara en utmaning, de har tråkigt, blir törstiga och hungriga. Genom att ha en förvaring inom deras räckhåll kan du hålla dem underhållna och nöjda länge. Det finns förvaring som du kan hänga på stolen fram dem vilket kanske passar bäst för syskon som har svårt att dela. Ett alternativ är väskor med ett hårt lock som kan fungera som ritbord eller som bord till fikar.

Förvaring i bilen för friluftsmänniskan

Den som rör sig mycket i skog och mark har ofta mycket saker i bilen, gummistövlar, kikare och stolar ska samsas med vardagens shopping och gymväska. En väska i bakluckan med stora fack och i ett material som tål att bli lerig och blöt löser många gånger den här typen av förvaringsproblem. Ett fack för stövlarna och ett för kikare och sittunderlag, stolar förvaras ofta bäst genom att använda bagagestroppar för att hålla dem på plats.

Takboxar för de stora behoven

Vid semester, flytt eller när det behövs plats för många saker, kan det vara på sin plats för en takbox eller lastnät i bilen. En takbox har fördelen att den ökar på lastkapaciteten då den förvarar saker utanför bilen. Takboxar har relativt låg lastvikt, både för att de inte är så starka och för att du ändrar var tyngdpunkten på bilen är och därmed vägegenskaperna. Takboxen är utmärkt för lätta, skrymmande och långa saker som behöver åka bil men inte tunga och kompakta saker, de passar bättre ordentligt surrade i bilen.

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg