Försäkringar

Behövs extraförsäkringar när man hyr bil? Absolut. Ingår inte det i priset? Inte nödvändigtvis.

Detta är några av de vanligaste hyrbilsförsäkringarna som förekommer. Texten ska däremot enbart ses som en kortare presentation. Se här för ytterligare info om försäkring till hyrbil

forsakring

  • Självriskreducering

Kanske den allra vanligaste försäkringen, inte minst i Sverige. Om du krockar eller på annat sätt är orsaken till en skada på en hyrbil så täcker vanligtvis försäkringen som ingår i hyran. Men det krävs då att man får betala självrisken vilken är på flera tusen. Man ska komma ihåg att självrisken ofta är betydligt högre på en hyrbil än på en bil man själv äger. Utgå alltså inte från dina egna försäkringsnivåer för det kommer då bli en chock den dagen som självrisken måste betalas på hyrbilen.

Att teckna självriskreducering/eliminering är en stark rekommendation.

 

  • Förbättrad olycksfall

Alla personskador som uppkommer i trafiken ersätts av trafikförsäkringen. Därmed har alla ett försäkringsskydd. Men det betyder inte att ersättningen varken är speciellt hög eller speglar de skador som uppkommer. Med en kompletterande olycksfallsförsäkring ges ett tydligare ekonomiskt skydd och detta gäller både för förare och för passagerarna. Säljs främst i USA. I Sverige finns bättre försäkringsalternativ med förbättrade olycksfallsförsäkringar som gäller året om.

  • Komplett – Allt-i-ett

Namnet kan variera – men innehållet är nästan detsamma. Det är en komplett försäkringslösning som är mycket vanlig hos biluthyrare och som ger ett komplett skydd. Det är klart att det kostar mer än om man enbart väljer en enstaka försäkringsdel. Men varför chansa?

  • Specifikt för land

Läs alltid på vad man ska tänka på när hyrbil ska hyras i ett annat land än Sverige. I vissa länder är försäkring näst intill ett måste – i andra är det i stort sett bara ett sätt för bilfirmorna att tjäna mer pengar.

Gratis skydd via kortet?

Som nämnts ovan är det viktigaste försäkringsskyddet självriskeliminering. Det är även ett försäkringsskydd som går att få gratis i många fall. Detta eftersom det är ett försäkringstillägg som är relativt vanligt på kreditkort. Med andra ord ges tillägget om kortet används för bilhyrning. Exempelvis ges upp till 10.000kr i ersättning med kreditkortet Nordea Gold används och upp till 20.000kr med kreditkortet ”Mitt Kort” från Santander.

Roliga, tokiga, konstiga eller helt normala biltillbehör?

Med personlig touch kommer vi ge tips och recensioner på olika tillbehör till bilen. Det finns redan så många bloggar om bilar – men få som bara skriver om tillbehören.

Skicka gärna ett mail för samarbeten eller frågor

 

Senaste inläggen

Utvalda inlägg